Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Hová jutott a világ?

2018. január 08. - pomperyberlin

A mai napon elért egy budapesti fejvadász cég reklám célú körlevele. Azon most nem morfondíroznék sokáig, hogy honnan jutottak a címemhez és milyen minőségben keresnek. Ha magyarországi vállalkozásaim miatt, nos, mindkettőt pont tíz éve adtam el. Ha pedig berlini cégünk a címzett, akkor miért magyarul? Szóval emiatt még nem ragadnék billentyűzetet. Hogy mégis mi késztet erre, azt rögtön megérti az olvasó:

"Tisztelt Érdeklődőnk! 

Felmértük azon Munkaadókat, akik 'elfelejtették' kifizetni a munkavállalóik bérét, kiadni elmaradt szabadságaikat. Az ott lévő szakemberek, hajlandóak váltani. Több cég, az Ön konkurenciája lehet. 

Ha Ön becsületes vállalkozónak vallja magát, úgy ezúton jelezzük, hogy:az alábbi pozícióban dolgozó munkavállalókhoz jutottunk hozzá, akik egyből elérhetők, szabadon mozgósíthatók. Társaságunk 2 év garanciát is vállal a lenti kollégákra:
- építésvezető,
- kőműves,
- ács,
- ...
- adminisztratív,
- műszaki,
- marketinges,
- és egyéb pozícióra alkalmas munkavállalókkal. 

Sok éves tapasztalatuk, értékesítők esetén, ügyfélkörük segíthetik átmeneti munkaerő-hiányát. 2 év csere és pénz-visszafizetési garanciával adjuk őket. 

Ebben az időszakban mâr 63%-al több munkavállaló hajlandó állást váltani. Az átadott munkavállalókra 2 év garancia jár. 

Amennyiben bővítené csapatát, cserélné meglévő munkatársait, kötelezettség-mentes ajánlatkéréssel az alábbi linken fordulhat hozzánk: link "


Eddig a megkeresés. Megdöbbentem. Trendi, általam nagyon nem kedvelt kifejezés a humánerőforrás. De még abban is előfordul a humánum, vagyis hogy emberi. De itt mintha nem emberekről, hanem mosógépről, TV-készülékről, esetleg mobiltelefonról lenne szó: adják-veszik, cserélik, átadják.

Élő ember esetében vajon mire vonatkozhat a két év garancia? Hogy minden nap bejön dolgozni? Ha nő, ezalatt garantáltan nem szül gyereket? Esetleg meghibásodás (értsd betegség) esetén mukk nélkül lecserélik másikra? Egyáltalán, ha valamiért nem szimpatikus, indoklás nélkül visszaveszik?

A visszataszító rabszolgakereskedelmen túl több fogalomzavar, értelmetlen mondat áll a szövegben, aminek alapján felmerült bennem, hogy fogalmazója esetleg nem magyar anyanyelvű. A helyesírási hibákról nem is szólok.

Akad címzett, akinek ez szörnyűség „bejön? Avagy én vagyok túlérézékeny és valóban ilyen lenne a 21. századi magyar üzleti szféra?

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr3813560507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása