Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Himnusz

2021. január 02. - pomperyberlin

45 éve élek Berlinben. Eleinte nagyon hiányzott az otthoni hagyomány és határozottan zavart az önfeledt petárdázás az Újév első pillanataiban, amikor nálunk mindenki csöndben állva meghatottan hallgatta a Himnuszt. Néhány esztendő után meghonosítottam a Budapestről hozott hagyományt, ha nálunk volt a szilveszteri összejövetel. A közbenső években Budapesten, ha ott töltöttük az évvégét, nosztalgikusan és könnyezve álltam a pezsgőspohárral a kezemben.

De olyan őszinte, hirtelen meghatottságot még soha nem éltem át, mint idén a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában Fischer Iván különleges vezényletével megszólaltatott Himnusz hallatán.

https://rtl.hu/rtlklub/hirek/ujevi-himnusz-a-budapesti-fesztivalzenekar-es-egy-kulonleges-korus-eloadasaban-fischer-ivan-koszonto

Tudniillik ez a lényeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr9916368544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása