Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Nyílt levél Ágoston Lászlóhoz

2022. február 27. - pomperyberlin

Előzmény:

FB-bejegyzés

Kedves Ágoston László!

Rendszeresen nagy érdeklődéssel olvasom FB-bejegyzéseit. Elkötelezett és széles látókörű ember képe rajzolódik ki belőlük, rávilágít fontos kérdésekre, újra és újra fején találja a szöget. Ez a bejegyzése viszont elkeserített.

Hogy melyik nép milyen politikai vezetést érdemel, az óriási téma. Az autokrata vezetők a legtöbb helyen valóban legálisan kerültek hatalomra. Eddig tiszta sor. De a továbbiakban a hatalommegtartási stratégia szerves része mindegyiküknél a fékek és ellensúlyok kiiktatása, valamint az objektív információ szabad áramlásának minden erővel törtánő megakadályozása, aminek következtében aligha beszélhetünk tájékozottságon alapuló valós népakaratról, demokratikus választásokról.

Azzal is vitatkoznék, hogy a szemet szemért bibliai gondolat a civilizált világban időszerű e még ma. Ugyanígy nem hiszek a kollektív büntetés nevelő hatásában.

De feltételezvén, hogy Önnek igaza van, akkor a Berlini Filharmonikusuk azonnali hatállyal bocsássák el Kirill Petrenkót, az RSB Vlagyimir Jurovszkijt, és egyáltalán, mindenhonnan minden orosz zenészt, művészt – hovatovább esetleg minden itt élő orosz állampolgárt, és orosz származású embert rúgjanak ki Németországból?! Hányadik generációig visszamenőleg? Tovább vezetve a gondolatot az operák, hangversenytermek és színházak töröljék az orosz zeneszerzők és drámaírók darabjait a programból? Többet orosz irodalmat kiadni egyetlen nyugati könyvkiadónál se lehessen? A meglévők árusítását pedig tiltsák be? Akkor is, ha Csajkovszkij, Szkrjabin, Csehov, Bulgakov, Rachmanyinov, Glinka, Gorkij, Sztravinszkij, Sosztakovics, Dosztojevszkij, Puskin, Groszmann, Ahmatova, Majakovszkij, Bloch, Ulickaja, de … sorolhatnám vég nélkül, Putyin előttiek, esetleg Putyin kritikusak?

Azt értem és megértem, hogy a European Song Contest a jelen helyzetben eltekint az orosz részvételtől. Ennek van értelme és politikai üzenete. Node az orosz kultúra egyetemes be-, ill. kitiltása?! Ezt Ön, mint kultúrát magas szinten közvetítő ember, nem gondolhatja komolyan!

Tisztelettel
Pompéry Judit, Berlin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr9717767418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása