Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Pünkösd Lübars-ban

2024. május 20. - pomperyberlin

20240512_161839.png

 

A gyönyörű nyárias időben sétálni mentünk Lübars-ba, ami tőlünk a természetvédelmi övezeten keresztül kb. 3 km. A falu határában van egy útszakasz, ami esőzések után mindig víz alatt áll. Nagyobb csapadék óta ugyan már hetek teltek el, de száraz lábbal még mindig nem lehet továbbjutni a mezőnek ezen a szakaszán. A víz nem mély, felgyűrt nadrággal leküzdhető, ha nagyon akarja az ember.

img_0150.jpg

Újabban viszont van komp! Egy szemfüles helybeli gimnazista jó üzleti érzékkel profi szolgáltatást épített ki a kb. 10-15 méteres árvízi szakaszon: szállodai londinerektől ismert, 3 hevenyészett üléssel kiegészített csomagtologató kerekes járgányon tolja át a srác a rászorulókat. Elvileg ingyen, de diszkrét utalással elfogad önkéntes adományt.  A Zabel-Krüger Damm-on haladó buszjárathoz (222) valójában nem csatlakozó, de az azt mintegy kiegészítő kompjáratnak az F22 nevet adta (F mint Fähre = komp). Van szakszerű megálló is BVG-re hajazó táblával és menetrenddel, de igény szerint soron kívüli is vállal átkelést. Pad hiányában már csak a lehuppanás lehetősége miatt is beültem.

img_0157.jpg

Janó sokáig bizalmatlanul nézte a dolgot. Végül megengedte, hogy apja fel- vagy inkább beszálljon a gyerekbiciklivel, míg ő a víz mélységét személyesen inspiciálta. (Más kérdés, hogy hiába húzta fel a nadrág szárát, ha közben leguggolt, így a popsija mégis vizes lett.)

img_0152.jpg

Visszafelé a 222-es busz végállomásán szívélyes beszélgetésre figyeltünk fel a buszsofőr és egy 3 éves kislány között. Indulás után mintha a csöppség dirigálta volna, hogy merre menjen a busz, a vezető pedig nyájasan, mintegy hagyta magát navigálni. A Titisee utcában két megálló között megálltunk. A mama és a gyerek leszálltak, a sofőr pedig bemondta, hogy itt ez ma egy soron kívüli privát szolgáltatás, ami a lányának és az unokájának szólt, akik ebben a házban laknak, majd megköszönte az utazóközönség megértését és türelmét. Az egésznek olyan kedves családi hangulata volt, hogy a kevés utas az álmos, napsütéses vasárnap délután szokatlan módon nem zsörtölődött, hanem velünk együtt mosolygott a jeleneten.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr7318403915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása