Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Gondolatok Tusványos után

2022. július 25. - pomperyberlin

ov_tusvanyos.jpgFotók: a HVG vonatkozó cikkének képmellékletei

Nagy szerencsénk, hogy Orbán megengedőbb, mint Hitler volt. Az európai népekkel szemben nem hirdeti a magyarság felsőbbrendűségét. OV legújabb útmutatásai szerint a fehér ember, bármilyen európai nációjú is, megüti a magyar szintet. Ha más kontinensről származik valaki vagy valamelyik elődje, egyszerűbben PoC, People of Colour, ahogyan ezt manapság piszi nyelven mondják, (amit Orbán persze szintén mélyen elítél, ilyen liberális kifejezést nem venne a szájára), az fajidegen, ill. kevert fajú. Az tehát ne. Meg zsidó se. (Akiket különben megvéd a kormány. Mármint az állományban lévőket. De újabbakat importálni nem kéne.) Nyugat-Európa sajnos már elveszett, de mi nem akarunk kevert fajúak lenni.

Fellélegeztem. Én többszörösen szerencsés vagyok. Több helyen többször írtam róla, hogy a családfámban találhatók tótok (Simkó, Leskó), svábok (Klein), bajorok (Huber), cincárok (Pompéry), a színmagyar vezetéknevek viselői közül kettőről kiderült, hogy ezek elődeik huculok (Garancsy), ill. (Tsekel-ből Székelyre magyarosított) cipszerek, voltak.  Csak a református Vecsey Teréz felmenői tűnnek eleddig igazi magyarnak. (Valószínűleg azért, mert aránylag keveset tudok ennek az ágnak a 18. század előtti történetéről.)

További szerencsém, hogy német férjemnek felmenői kelet-és nyugatporoszok, azaz közelebbről részben litvánok és lengyelek. Az orbáni új alapvetés mentén tehát ez is rendben.

Nagy bajban lennék viszont, ha az egyetlen hetedíziglen színmagyarnak tudott dédanyámról szóló családi anekdotáról kiderülne, hogy igaz. Ugyanis állítólag az 1900-as években a valami komoly nyavalyával megbetegedett „udvari szállítóját”, a balatonbozsoki zsidó kereskedőt dédanyám meglátogatta. Az egészségtelen, szerinte betegápolásra alkalmatlan otthoni állapotok miatt úgy döntött, hogy inkább a kúriájába viteti. Naponta egyszer megvizitálta, hogy ellenőrizze a lábadozását. Az egyik ilyen alkalommal pátyoltja nagy hálálkodások közepette félénken bíztatta: most, hogy négyszemközt vannak, maguk között bevallhatja végre. A jóindulatú, határozott és nyársat nyelt nagyasszony rácsodálkozott: Mit kellene beismernie? Hát hogy ő benne is folyik zsidó vér. „Miért gondolja ezt” – kérdezte meglepetten dédanyám. „Mert ilyen jó csak zsidó tud lenni” – volt a válasz. Szóval, ha ez igaz, akkor baj van.

Szerencsések a valamilyen egyéni teljesítményükkel otthont karriert csinált nagyjaink is. Igaz, hogy se a Zrínyiek, se a Frangepánok, a Hunyadiakról nem is beszélve, de irodalmárjaink java sem volt színmagyar. Viszont elődeik szomszédos népekkel keveredtek, és ez OV útmutatása szerint még elmegy. Akinek azonban az életrajzába, családfájába valami bibi csúszott – mondjuk, zsidó származás – azok többsége hál΄istennek külföldön vált világhírűvé. Igaz, hogy teljesítményükkel a befogadó országnak hoztak hasznot, de a későbbiekben mint kevert fajúak otthon nem jelentettek kockázatot az ősi föld és ősi juss terén.

A gondolatmenetet tovább fűzve azt javasolta a kormányfő, hogy a Magyarországra betelepedési szándékkal igyekvőknél (vannak egyáltalán ilyenek?) a kérelmezőnek ne az útlevelét (értsd: állampolgárságát) vizsgálják, hanem a származását. Arról nem szólt, hogy ezt a gyakorlatban hogyan képzeli. Esetleg ránézésre? Mi van azokkal, akik kevert fajúak, de nem látszik rajtuk? Hány generációnál lesz a határ? Vagy nem az emberöltők száma a mérvadó, hanem a kevertség szabad szemmel felismerhető jelei? Esetleg a származást igazolni kell? Hogyan?

Persze volt már erre példa: a hitlereinek köszönhetem a birtokomban lévő rengeteg születési, házassági és halálozási anyakönyvi kivonatot. (Csuda érdekes, kutatni való részletet fedeztem fel bennük.) De mit tehetnek azok, akiknél a 20. század „eseményei” elsodorták ezeket? Mit csináljon, akinek ősei nem jegyezték fel 500-1000 évre visszamenőleg a családfát? De ha bizonyítható is a honfoglalókig: azok ősei nem valahonnan Mongóliából jöttek? Már ott is „fajtiszta” európai magyarok voltak? Nem keveredtek útközben a mongol sztyeppéktől a Vereckei Szorosig eltelt mintegy ezer év alatt más népekkel? Szóval akad itt még nyitott kérdés. Szükséges lesz egy pontos definíció és a gyakorlatot szabályozó rendelet. Megkönnyítheti esetleg a dolgot egy újabban divatba jött DNS-vizsgálat.

orbani_iranymutatas.jpg

Azért gond mindez, folytatta a magyarok főnöke borús eszmefuttatását, mert ezek a betolakodók egy idő után ellakják előlünk a Kárpátmedencét.

Ez a kockázat elgondolkoztatott. Ne látták volna ezt a veszélyt országunk bölcs vezetői már 10-12 évvel ezelőtt? Ha ez gond, akkor talán nem kellett volna boldog- boldogtalannak, de főleg tehetős keleti külföldinek jó pénzért letelepedési engedélyeket árusítani, ráadásul reklámozva. Sőt, ha nem volt eléggé fizetőképes a kedves kuncsaft, még hitelt is kínáltak hozzá. A konstrukciót és fortélyait Rogán dolgozta ki. Az így betelepített külföldiek száma  2016ban kicsit nagyobb volt, mint a menekültválság után előírt uniós befogadási kvóta. Ill. lett volna, mert utóbbit a kormány elutasította. Nem ennyire explicit náci szöveggel, de az indoklás burkoltan ugyanezt tartalmazta.

Akkor most mi a teendő? Covid-teszt mellett DNS-tesztet is kérni kellene a határon? De addig is minimum bojkottáljuk a kínai éttermeket, a vietnami boltokat, a dönerest? A bojkottfelhívás dézsávű ötlet, mintegy 80-90 éve már próbálták, de végül nem vált be. Csak mondom.

orban_tusvanyoson.jpg

Amúgy a bölcs vezér szerint a Nyugat hanyatlik. Ha próféciája beigazolódik, az EU 2030-ra szétesik. De ha ezt ilyen kristálytisztán látja, akkor miért pedáloz minden erővel a felújítási alapokért? Miért kellene nekünk, a jobbreményű Magyarországnak a hanyatló EU pénze? Nehogy már magával rántsa gyönyörű hazánkat a romló €-val együtt a mélybe! Ezt vizionálta a fáradhatatlan külügyminiszter is, amikor kijelentette: 2030-ra utolérjük Ausztriát? Hol, miben? A szakadékban?

És vajon, mi a valószínű? Ha eddig hajlott is „Brüsszel” a tárgyalásokra, Tusványos mire animálja a Bizottságot? Avagy már tudja OV, hogy nem jön onnan a pénz, ezért ragadtatta el így magát?

De tételezzük fel, mint az többen is teszik, hogy ez az egész nem komoly, kizárólag a Mi hazánk híveinek elcsábítására szolgál, amúgy gumicsont. Az még rosszabb. Mert Tusványoson végképp kiírta magát OV minden klubból. Ami önmagában nem lenne baj, de sajnos az országot is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr917890135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása