Szubjektív gondolatok objektív események kapcsán

Berlin felett az ég

Berlin felett az ég

Ügyfélkapu – folytatás

2022. február 07. - pomperyberlin

international-passports.jpg

Az előző blogbejegyzés óta többször is próbálkoztam – eredménytelenül. Úgy gondoltam, nem hagyom magam lerázni.

Bejelentkezni itt kell: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home

Feltételezem, hogy az időpontot nem Berlinben osztják – azt vélelmezhetőleg Budapesten a külügyminisztérium erre szakosodott szoftver programja központilag intézi valamilyen kritériumrendszer alapján. Abból következtetek erre, hogy a legelső megválaszolandó kérdés az ügyintézés helye.

Nos, gondoltam, ha választhatok, akkor nem muszáj Berlinnek lennie, így további lehetőségek után néztem. A földrajzilag legközelebbi Prága, ahol leghamarabb április 26-ára kaphatok terminust. Csak a hecc kedvéért találomra továbbkattintgattam: Taskentben júliusban lehetséges, viszont Moszkvában és Canberrában ugyanúgy nincs szabad időpont, akárcsak Berlinben.

A német főváros 70 km-re fekszik a lengyel határtól, így Prága mellett felmerült még ötletszinten Wrocław vagy Poznan is, de meglepetésemre Lengyelország egyáltalán nem szerepel a listán. Sőt, Párizs sem. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, hisz hazánk az itt feltüntetetteknél sokkal több külképviselettel rendelkezik. Netán, hogy a többi konzulátusra egyszerűen be lehet sétálni? Avagy telefonon bejelentkezni? Ne adj Isten, ott magyar állampolgár semmilyen ügyet nem intézhet?! (Merem remélni, hogy nem így van.) Ezek persze csak retorikai kérdések, problémám megoldásához semmiképp nem vezetnek közelebb.

Az viszont a fentiek alapján máris valószínűnek tűnik, hogy az én szavazatszámlálásomból idén nem lesz semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://pomperyberlin.blog.hu/api/trackback/id/tr3317287258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása